11. i 12.11.2023. Nastupili smo na 51. međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb.
Uz naš klub nastupilo je 510 natjecatelja iz 54 plivačka kluba, kako iz Hrvatske, tako i iz Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine.
Naš klub predstavili su u juniorskoj konkurenciji Luka Čarapović, Boris Ostović, Bono Iličić, a u mlađe juniorskoj konkurenciji plivao je Roko Šabić.
U Vukovar smo se vratili s ogromnim iskustvom, nastpajući rame uz rame s najboljim plivačima na ovim prostorima, a kući smo se vratili s 6 medalja za koje se pobrinuo Luka Čarapović, a uz njega je i Roko Šabić izborio 3 C finala.
Luka Čarapović osvojio je ukupno 6 medalja od kojih su 3 zlatne, 2 srebrne, i 1 brončana.
Luka je prvi dan natjecanja nastupio u disciplini 100m mješovito i u juniorskoj kategoriji zauzeo 1. mjesto, dok je u apsolutnoj kategoriji zauzeo 2. mjesto.
U disciplini 100m leđno zauzeo je 1. mjesto u juniorskoj kategoriji, dok je ponovo zauzeo nesretno 4. mjesto u seniorskoj kategoriji
Drugi dan natjecanja u disciplini 200m mješovito sa sjajnim plivanjem izborio je 3. mjesto u apsolutnoj kategoriji, a 1. mjesto u juniorskoj kategoriji. U disciplini 50m leđno zauzeo je 2. mjesto u juniorskoj kategoriji i 4. mjesto u apsolutnoj kategoriji.
Roko Šabić nastupio je u disciplini 100m mješovito i isplivao osobni rekord te u C finalu prvi završio utrku.
U disciplini 100m prsno ponovio je svoj osobni rekord I u C finalu zauzeo 5. mjesto .
U disciplini 200m mješovito dva puta je u istom danu srušio osobni rekord, te u C finalu zauzeo 4. mjesto .
Boris Ostović, nastupio je u disciplinama 100m leđno, 400m slobodno, 200m slobodno I 50m leđno, te je u svim nastupima isplivao osobne rekorde. Najzapaženiji nastup imao je u disciplini 400m slobodno gdje je osobni rekord popravio za gotovo 6 sekundi.
Bono Iličić najzapaženiji nastup imao je u disciplini 50m delfin gdje je isplivao osobni rekord, te B limit za pravo nastupa na PH.
Osim 50m delfin nastupio je u disciplinama 200m slobodno, 100m slobodno I 100m delfin gdje je također postavio osobni rekord brži za gotovo 4 sekunde.
Naši momci dali su sve od sebe i na to smo posebno ponosni, te im želimo sreću i zdravlje u nastavku sezone “malog” bazena .
Luka Čarapović još jednom je potvrdio kako zasluženo pripada među najbolje juniore na svijetu, a mi smo posebno ponosni na tu činjenicu.
Čestitamo i treneru Ivan Koščević koji ih priprema za natjecanje.
Iduće testiranje norme i hvatanje limita za pravo nastupa na državnom prvenstvu Hrvatske očekuje nas za dva tjedna na regionalnom prvenstvu za dobne skupine u Sisku .