Na Plivalištu Vukovar u nedjelju, 16. svibnja 2021.godine održano je 1. kolo Hrvatske plivačke lige regije 4. – istok (50m) za juniore i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na ovom natjecanju nastupili su PK VPK, PK Orion, PK Marsonia, PK Osijek i PK Vukovar. Organizator je bio PK Vukovar.

Za PK Vukovar je nastupilo  ukupno 18 natjecatelja, 3 natjecatelja (2 djevojke,1 muški) u seniorskoj konkurenciji, a u juniorskoj konkurenciji 15 natjecatelja (8 djevojaka i 7 muških). Vukovarski plivači i plivačice u seniorskoj konkurenciji osvojili su dva puta 1. mjesto i jedno 3. mjesto, dok su u juniorskoj konkurenciji osvojili šest puta 1. mjesto, pet puta 2. mjesto i sedam puta 3. mjesto. Osvojili su ukupno 21 medalju.

Osobne rekorde plivali su gotovo svi plivači, na što smo jako ponosni.

Nakon 1. kola Lige regije 4. istok, naše juniorke zauzele su 2. mjesto u poretku, dok su seniorke četvrte. Plivači su u seniorskoj konkurenciji zauzeli 4. mjesto na tablici, a juniori su se pozicionirali na 3.mjesto.

Izdvojili bi rezultat juniorki koje su plivale ukupno 7650 bodova, što ih trenutno dovodi na 3. mjesto od ukupno 12 klubova regije 4. kojeg čine – Pk Sisak-Janaf, PK Olimp-Zabok, PK Barok-Varaždin, PK Čakovečki plivački klub, PK Cerine-Koprivnica, PK Međimurje, PK Virovitica,PK VPK – Vinkovci, PK Orion-Vinkovci, PK Osijek, PK Marsonia-Sl.Brod i PK Vukovar.

Naše plivačice Gita Čilić i Magdalena Krstić otplivale su A i B limite za pravo nastupa na ljetnom Prvenstvu Hrvatske, te im od srca čestitamo!

Čestitamo svim sudionicima, a posebno našim natjecateljima mladog kluba s odličnim rezultatima!

Na natjecanju ih je pratio trener Ivan Koščević.

Hvala vam što ste nas i na ovom natjecanju učinili jako ponosnim!