Plivački klub Vukovar proveo je Kamp #plivajsnama za četrdesetero djece osnovnoškolskog uzrasta
od 6.- 11. rujna 2023. godine u Pine Beach Resortu, Pakoštane.
Kamp je dio Projekta #plivajsnama sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta, a obuhvatio je čitav niz aktivnosti:
 usavršavanje plivanja i plivačkih tehnika
 pravila plivanja na moru i „otvorenom“ prostoru
 simulaciju urgentnih situacija u vodi -snalaženje u urgentnim situacijama u vodi
 upoznavanje s ostalim vodenim sportovima (sup, veslanje u kajaku, igre s loptom u vodi – picigin)
 ostale sportske aktivnosti: ples, nogomet, streličarstvo, stolni tenis, adrenalinski park, stolni nogomet, mini golf…
Uz „tjelesni“ dio projekta, polaznici su sudjelovali u edukativnim radionicama:
 Fair play u sportu – edukacija odobrena od strane Hrvatskog olimpijskog odbora koja se provela u suradnji s Hrvatskim fair play odborom, a obuhvatila je prezentaciju pozitivnih primjera korektnog ponašanja u sportu, sportskog ponašanja i sportskog bon-tona. Prezentirani su primjeri pozitivne prakse. Projekt je obuhvatio i slanje razglednica iz Kampa s Fair play porukama (roditeljima, rodbini, prijateljima, školama i institucijama)
 Prevencija nasilja sportom – „Uđi u igru“ – provedba edukacije o prevenciji svih neprihvatljivih oblika ponašanja u sportu. Podjela brošura BONTON PONAŠANJA U ŠPORTU za djecu školskog uzrasta i za TRENERE.
Uz obilje korisnih tjelesnih i edukativnih aktivnosti, sudionici su imali priliku uživati u morskim radostima, suncu, druženju, igri i razvijanju sportskog timskog duha uz punu pažnju 3 voditelja i 4 volontera.
Kamp #plivajsnama uvertira je u novu plivačku sezonu, a naše RIBICE i PAČIĆI svoj prvi službeni nastup očekuju na Dunav kupu početkom studenog.