18. i 19.3.2023. u Rijeci na bazenima Kantrida,a u organizaciji plivačkog kluba Primorje,održao se tradicionalni međunarodni plivački miting HEP HPS GP “Victoria” 2023.,gdje je nastupilo 700 plivaca i plivacica iz 70 klubova iz 7 država.
Naš klub predstavio je Luka Čarapović, koji je uspio zablistati u pravim trenucima i kući ponio 3 medalje od čega su 2 zlatnog sjaja i jedna brončana u disciplinama 50m i 100m leđno.
Prvi dan natjecanja:
Nastupio je u disciplinama 50m prsno a u ovoj disciplini izborio je B finale ,isplivavši svoj osobni rekord ,te zazuzeo 16.mjesto u apsolutnoj kategoriji i 11.mjesto u juniorwkoj kategoriji.
Isti dan plivao je i 100m leđno, u ovoj disciplini ušao je u A finale i u apsolutnoj kategoriji zauzeo 4.mjesto ,dok je u juniorskoj kategoriji zauzeo 1.mjesto
Drugi dan natjecanja:
Nastupio je u disciplini 200m slobodno i zauzeo 32. mjesto u apsolutnoj kategoriji.
U zadnjem nastupu u disciplini 50m leđno, Luka je u kvalifikacijama izborio A finale i u apsolutnoj kategoriji zauzeo 3. mjesto, dok je u juniorskoj konkurenciji zauzeo 1. mjesto
S obzirom kako je početak natjecanja u velikom bazenu, jako smo zadovoljni i ponosni! Puno zdravlja i sreće želimo u nastavku sezone!
Na natjecanje ga je pratio trener Ivan Koščević u društvu trenera i plivača iz Vinkovački Plivački Kluba, što je imalo posebnu čar i zadovoljstvo.